OVER MIJ:

Welkom op mijn kleine creatieve stukje web. Ik ben Anne en woon in een gezellig dorpje vlak bij Groningen waar echt helemaal niks te doen is. Wat ik echt heerlijk vind. Mijn creatie drang zit niet alleen in mijn werk maar komt ook terug als moeder (van twee mini kids) en partner van een echte heuse timmerman.

Ik ben enorm gepassioneerd door persoonlijke projecten. Met er altijd een paar in de maak probeer ik mijzelf creatief te ontwikkelen en probeer te blijven experimenteren. Je bent namelijk nooit uit geleerd.Je vind me dan ook regelmatig op Instagram om iets te delen wat mijn familie nu weer heeft uitgespookt, wat er in de werkplaats gebeurt of wat we gemaakt hebben.

In mijn werk vind ik het geweldig om als creatieve duizend poot een ontwerp vraag om te zetten naar een passend ontwerp. Ik hou van een mooi totaalplaatje. Dit door niet alleen een product af te leveren maar met een passende branding (of verhaal) erbij . Daarnaast run ik de winkel FOLK-store. FOLK is een creative online store waar je mooie vaak handgemaakte producten kan vinden. Niet alleen die van onze creatieve collega’s maar ook van ons zelf.

Op dit stukje web is niet alleen mijn werk te zien, maar ook deels mijn uitlaatklep voor mijn creatieve aanpak op mijn leven. Ik hou namelijk van het ontdekken, maken en bekijken van mooie bedachte dingen. De reis er naar toe. Maar wat houd me dan bezig? Wat vind ik het leukste om te doen? Is dit het of ligt er meer uitdaging om de hoek! Oftewel ik ben op dit moment op een “Creatief zelf zoek het uit” punt beland. Ik hou je graag op de hoogte van deze zoektocht.

Onder het kopje BLOG kan je lezen hoe dat achter de schermen allemaal gaat en vind je het allemaal wel prima en ben je benieuwd wat ik maak. Dan klik je op “mijn projecten” .

Wat mensen over mij zeiden: 

Wanneer Anne ergens aan begint, weet je dat je een compleet uitgedacht, uitgevoerd en afgerond project en/of product geleverd krijgt. Het werk van de inventieve Groningse designer/maker kenmerkt zich door een nuchtere blik op ontwerp. “Mooie, natuurlijke materialen, pure ontwerpen en clean design, waarbij vorm en functie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”, 

Aan ervaring geen gebrek; na het CIBAP in Zwolle te hebben doorlopen studeert ze in 2010 af aan de Groningse Kunstacademie. Vers afgestudeerd zette Anne haar eigen sieradencollectie ‘Words from the Heart’ op, en haar leren armbanden zijn door heel Nederland, deels Europa, en zelfs in Australië verkocht! Om haar ‘slechts’ (sieraden)ontwerpster te noemen, daar doe je haar mee te kort. In de afgelopen jaren heeft Anne zich – samen  met haar Groningse nuchterheid – gestort op diverse projecten. Als (creatief) Project Manager leverde ze o.a. een fris totaalconcept af voor de winkel Hartendief in Groningen, en in dezelfde functie heeft ze jaren achtereen samen met House of design Wonen in Groningen georganiseerd, alsmede de Wonen&Co beurs, waar ze verantwoordelijk was voor jong talent op de beurs onder Grön design. Haar drive om ontwerp en mensen te verbinden uitte zich in het Groningse platform voor designers, genaamd Grön Design, waarbij ze aan de bron stond wat betreft idee, ontwerp, en uitvoering.

Anne haar kracht ligt in het ontwerpen en creëren van (totaal)concepten, die ze graag zelf uitvoert. Een voorbeeld hiervan is het (veranderende) interieur van Stichting Het Kopland, waarvoor ze op een inventieve en originele manier om is gegaan met een gemeenschappelijke ruimte. Als shopeigenaar van Folk Conceptstore in de Folkingestraat te Groningen heeft ze de verantwoordelijkheid voor de gehele winkel, samen met haar partner in crime Tim. Samen runnen zij de winkel, waar veel van hun eigen ontworpen producten, interieur te bezichtigen en te koop zijn (neem vooral een kijkje!).