ACTIVITEITEN KAARTEN

Met deze activiteitenkaarten kunnen begeleiders van Het Kopland met de kinderen activiteiten uitvoeren welke ondersteunen in het proces van het kind.

Aan de hand van 4 pijlers zijn er diverse activiteiten ontwikkeld, welke op de kaarten stap-voor-stap zijn uitgeschreven. Aan de begeleider én het kind de keuze welke activiteit er tijdens de contactmomenten wordt gekozen. De 4 pijlers zijn Ontspanning; Binnen/Creatief; Buiten/Ontdekken; en Rots & Water.

Op alle kaarten is een uitleg te vinden van de benodigde spullen en waar deze te vinden zijn; de moeilijkheidsgraad; in welk seizoen de activiteiten uitgevoerd kunnen worden; en hoe lang de activiteit ongeveer duurt. 

Achter het tabblad Ontspanning zijn diverse oefeningen te vinden welke nauw verwant zijn aan (kinder)yoga. Het zijn korte oefeningen, waarbij de focus op de ontspanning en balans voor het kind komt te liggen.

De activiteiten achter het tabblad Binnen/Creatief bevatten diverse creatieve ideeën welke uitgevoerd kunnen worden binnenshuis. 

De kaarten Buiten/Ontdekken bevatten activiteiten welke veelal buiten uitgevoerd kunnen worden. Zoek de benodigde spullen bij elkaar, stop ze in de bolderkar, en trek er samen op uit! 

Rots & Water zijn oefeningen uit de specifieke weerbaarheidstraining, welke voor veel balans, inzicht en rust kunnen zorgen bij de kinderen. De oefeningen op de kaarten zijn algemeen, en zijn dus in zo goed als elke situatie bruikbaar. 

Op elk tabblad van de 4 pijlers staat een gebruiksaanwijzing omschreven. Comments are closed.