Mini Moestuin #4 + Bolderkar #workinprogress

De mini moestuin in ons kleine stukje tuin was na veel zon en water helemaal uit de hand gelopen. Wel een goed leermomentje en nadat we onze frambozen en aardbeien zelf hadden opgegeten werden de tomaten, ruccola, verschillende kruiden en bloemen met liefde weggeven. (niks is toch leuker dan een bloementje te krijgen geplukt uit eigen tuin!) Ondertussen groeit de tweede leg ;-), groente en bloemen en eten de kids de vruchten van de goede tweede oogst. Ik zeg niks meer aan doen. Nora en Mats weten ondertussen precies wat er in de tuin groeit en nemen dit met grote verhalen mee naar school. Die nu maar 1 ding willen… ook een moestuin!

Ondertussen zijn we voor Het Kopland bezig een activiteiten Bolderkar aan het maken. Hier zitten activiteiten kaarten in en het materiaal die je hiervoor nodig hebt. Met deze activiteitenkaarten kunnen begeleiders van Het Kopland met de kinderen activiteiten uitvoeren welke ondersteunen in het proces van het kind. Aan de hand van 4 pijlers zijn er diverse activiteiten ontwikkeld, welke op de kaarten stap-voor-stap zijn uitgeschreven. Aan de begeleider én het kind de keuze welke activiteit er tijdens de contactmomenten wordt gekozen. De 4 pijlers zijn Ontspanning; Binnen/Creatief; Buiten/Ontdekken; en Rots & Water. Op alle kaarten is een uitleg te vinden van de benodigde spullen en waar deze te vinden zijn; de moeilijkheidsgraad; in welk seizoen de activiteiten uitgevoerd kunnen worden; en hoe lang de activiteit ongeveer duurt. 

Samen met Tim werd er een mooie bolderkar gemaakt om alle activiteiten er in op te bergen. Met natuurlijk ook een moestuin onderdeel. Samen met Francien Everts is er goed gekeken naar wat er nodig is en naar welke activiteiten er in de kar komen.

Ondertussen was er ook veel vraag naar of dit project ook niet bij de scholen aan geboden kon worden. Wij hadden de natuurspeeltuin al gerealiseerd bij Het Kopland met moestuin, maar de vraag naar een kleiner pakket is er dus heel veel. Dat vinden wij natuurlijk een mooie uitdaging! Wij gaan daar mee aan de slag! #workinprogress #houdenjeopdehoogteComments are closed.